Excursies 2019

De laatste excursie van 2019


zaterdag 12 oktober: de Plagroute (wandeling) 

(foto: Zuidhollands Landschap)

De Berkenwoudse Driehoek is een gevarieerd natuurgebied met graslanden, rietmoerassen en houtkades.  Om de natuur nieuwe kansen te geven is er een plasdras gebied aangelegd.  Hier en daar is de vruchtbare bovenlaag afgeplagd waardoor zeldzame plantensoorten zich hier thuisvoelen.

Vorig jaar hebben we hier in juni een wandeling gemaakt. Andere wandelaars kwamen we niet veel tegen. Blijkbaar is dit natuurgebied nog niet zo bekend bij het grote publiek. Dat zal zeker niet lang meer duren. Alles waar je in een ander veengebied naar moet zoeken kwamen we tijdens de wandeling achter elkaar tegen: veenpluis, orchideeën, teer guichelheil. Wie dit gebied al wel in grote getale hebben ontdekt zijn de vogels. Vandaar dat we deze wandeling graag nog een keer maken. In een ander seizoen dus dit keer geen bloeiende planten maar waarschijnlijk wel veel vogels. Paden zijn onverhard of halfverhard, dus goed schoeisel wordt aanbevolen. En vergeet de verrekijker niet!

Start om 14.00 uur op het parkeerterrein hoek Schaapjeszijde te Ouderkerk aan den IJssel en de Wellepoort te Berkenwoude.

Het is een wandeling van 8 km. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.

 Aanmelden via email.