Excursies in 2018

Het in 1790 aangelegde kerkepad. Dit pad werd aangelegd omdat de katholieken in Polsbroek ook tot de “statie”, later parochie, Cabauw behoren. In 2005 is het kerkepad aangepast aan de huidige eisen van beheer. foto: Lopik NatuurLek.

 zaterdag 22 september

 Vroege vogel wandeling Kerkepad

Wie gaat er vroeg uit de veren en wandelt mee? We starten om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk van Cabauw. Van hieruit lopen we tussen    de weilanden door over het Kerkepad. Via  de oude houtkade lopen we naar de watertoren waar we even pauzeren voor een kopje koffie. Via de Damweg en de Cabauwsekade vervolgen we ons pad. Het is een wandeling van ongeveer 7  km. Deze wandeling is deels onverhard. Voor koffie wordt gezorgd.

Deelname vooraf aanmelden via formulier onderaan deze pagina of via email


zondag 20 januari 2019

Winterwandeling in het Loetbos

Wie trekt de stoute schoenen aan en loopt mee door dit leuke recreatiegebied in de Krimpenerwaard? Het gebied is genoemd naar het riviertje de Loet. Het is een afwisselend gebied met poelen, plassen, bos, moeras en rietland. We verzamelen vanaf 14.30 uur in restaurant de Loet en vertrekken om 15.00 uur. We maken een wandeling van ongeveer een uur en sluiten daarna af met een drankje in het reataurant. De paden zijn redelijk tot goed begaanbaar en parkeren kan bij het restaurant. Aanmelden niet nodig.

Adres: Restaurant de Loet, Kerkweg 279, 2941 LA Lekkerkerk


AANMELDEN VIA ONDERSTAAND FORMULIER

Ik meld mij aan voor de aangegeven excursie(s) in 2018
(meerdere keuzes mogelijk):

Landgoed Linschoten (5 mei)
Wandeling de Plagroute (10 juni)
Vogelexcursie (23 juni)
Dagje Biesbosch (15 juli)
Vroege vogel wandeling Kerkepad (22 september)

Aantal personen: