Excursies in 2018

zondag 5 mei

Landgoed Linschoten

Voorjaarsexcursie over het landgoed Linschoten onder leiding van de natuurgids van het landgoed. Maak kennis met de unieke flora en fauna (o.a. reiger- en roekenkolonies) en cultuurhistorische elementen als duiventoren, koetshuis en ijskelder. Er kunnen maximaal 25 personen vanaf de leeftijd van 12 jaar deelnemen. Laarzen worden aanbevolen.Start om 14.00 uur op de parkeerplaats bij de provinciale weg.

Kosten € 5,– per persoon. Deelname vooraf aanmelden via formulier onderaan deze pagina of via email


zondag 10 juni

De Plagroute-wandeling

De Berkenwoudse Driehoek is een gevarieerd natuurgebied met graslanden, rietmoerassen en houtkades.  In het rietmoeras komen rietvogels als de blauwborst, de kleine karekiet en de rietzanger voor.  Om de natuur nieuwe kansen te geven is er een plasdras gebied aangelegd.  Hier en daar is de vruchtbare bovenlaag afgeplagd waardoor zeldzame plantensoorten zich hier thuisvoelen. Paden zijn onverhard of halfverhard, dus goed schoeisel wordt aanbevolen. Start om 14.00 uur op het parkeerterrein hoek Schaapjeszijde te Ouderkerk aan den IJssel en de Wellepoort te Berkenwoude. Het is een wandeling van 8 km. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.

Deelname vooraf aanmelden via formulier onderaan deze pagina of via email


De Hooge Boezem, vanaf de weg gezien.

zaterdag 23 juni

Vogelexcursie

We starten om 10.00 uur. Verzamelpunt: de N228 bij Haastrecht, afslag Hoenkoopse Rijweg, parkeerplaats bij Tiendweg. Via de Tiendweg lopen we naar de Hooge Boezem. Zangvogels, weidevogels en watervogels komen we hopelijk in grote aantallen tegen! Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden. Vergeet niet om stevige wandelschoenen en een verrekijker  mee te nemen!

Deelname vooraf aanmelden via formulier onderaan deze pagina of via email


zondag 15 juli

Dagje uit naar de Biesbosch

foto: wandelingen.info

Wie gaat er mee nu de zomervakantie is begonnen? We zoeken het dit keer iets verder weg. We bezoeken het BiesboschMuseumEiland dat in het hart van dit unieke zoetwatergetijdengebied ligt. De link naar de Lopikerwaard is snel gelegd. Het museum laat namelijk zien hoe de mensen de natuur naar eigen hand hebben gezet met een griend- en rietcultuur.
Om 12.00 uur stappen we aan boord van een elektrisch aangedreven fluisterboot voor vaarwandeltocht Deeneplaat. Aan boord is een gids van Staatsbosbeheer die over de Biesbosch en zijn bewoners zal vertellen. De tocht voert onder meer door een van de kleinere kreken, de Sloot van de Beneden Petrus, en langs beverburchten.
We gaan van boord voor een wandeling onder leiding van de gids op de Deeneplaat, een schitterend stukje Biesbosch waar nog een tweetal griendketen te zien zijn. Na de wandeling wordt terug gevaren naar het Biesbosch Museum. De tocht duurt in totaal 2,5 uur  Aangeraden wordt stevige schoenen of laarzen te dragen. Huisdieren niet toegestaan. Deze excursie is heel geschikt voor kinderen!

Volwassenen betalen € 21,00 (houders Museumjaarkaart € 12,50), Kinderen 4 t/m 12 jaar € 15,00 (houders CJP € 9,50)

Adres: Biesbosch Museum Eiland, Hilweg 2, 4251 MT Werkendam


 zaterdag 22 september

 Vroege vogel wandeling Kerkepad

Wie gaat er vroeg uit de veren en wandelt mee? We starten om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk van Cabauw. Van hieruit lopen we tussen    de weilanden door over het Kerkepad. Via  de oude houtkade lopen we naar de watertoren waar we even pauzeren voor een kopje koffie. Via de Damweg en de Cabauwsekade vervolgen we ons pad. Het is een wandeling van ongeveer 7  km. Deze wandeling is deels onverhard. Voor koffie wordt gezorgd.

Deelname vooraf aanmelden via formulier onderaan deze pagina of via email


zondag 20 januari 2019

Winterwandeling in het Loetbos

Wie trekt de stoute schoenen aan en loopt mee door dit leuke recreatiegebied in de Krimpenerwaard? Het gebied is genoemd naar het riviertje de Loet. Het is een afwisselend gebied met poelen, plassen, bos, moeras en rietland. We verzamelen vanaf 14.30 uur in restaurant de Loet en vertrekken om 15.00 uur. We maken een wandeling van ongeveer een uur en sluiten daarna af met een drankje in het reataurant. De paden zijn redelijk tot goed begaanbaar en parkeren kan bij het restaurant. Aanmelden niet nodig.

Adres: Restaurant de Loet, Kerkweg 279, 2941 LA Lekkerkerk


AANMELDEN VIA ONDERSTAAND FORMULIER

Ik meld mij aan voor de aangegeven excursie(s) in 2018
(meerdere keuzes mogelijk):

Landgoed Linschoten (5 mei)
Wandeling de Plagroute (10 juni)
Vogelexcursie (23 juni)
Dagje Biesbosch (15 juli)
Vroege vogel wandeling Kerkepad (22 september)

Aantal personen: